Identic natural. Azi gătește regizorul Joi, 28 februarie 2019, ora 19:00

Identic natural. Azi gătește regizorul Joi, 28 februarie 2019, ora 19:00

Ne distrăm. Vorbim. Mâncăm. Vedem spectacole. Gătim. Ne preocupă și ce mâncăm. (Nu numai cât, ca să slăbim. ) Dezbatem. Râdem. Umplem timpul cu folos. Sau lâncezim. Stăm de vorbă. Sau ne certăm. Argumentăm. Ne împăcăm. Facem cumpărături. Și la sfârșit: mâncăm.

De ce nu le-am face pe toate în aceeași seară? Și în același loc?

Joi, 28 februarie, vă invităm de la ora 19:00 la ARTHUB la spectacolul ”Identic Natural”, într-o formulă mai puțin convențională, cu regizorul în rol de bucătar. Robert Bălan ne pregătește un spectacol și pune în scenă o tocăniță în primul performance dintr-o serie în care artiștii implicați în proiect vor găti pentru spectatori.

”Când a apărut ideea spectacolului ”Identic natural” aveam o idee destul de clară despre ce e bine să mănânci și ce nu. Dar, în timp ce proiectul prindea contur, nici una dintre ideile alea nu mai erau așa clare. Până la urmă, ce e aia mâncare sănătoasă?
Seria nouă de reprezentații cu acest spectacol merge la punctul de plecare al proiectului. Își propune să relanseze discuția asupra preocupării obsesive față de hrană. Dar, în același timp, își dorește să recupereze povești personale ale relației cu mâncarea, meniul ales având legătură de momente din viața artiștilor. ” (Robert Bălan)

Meniu 28 septembrie:
1. Spectacol

Identic Natural

Când preocuparea față de conținutul farfuriei devine mai importantă decât empatia, când nutriționiștii știu exact cât, ce, cum, când și de unde să mâncăm, când orice alegere ai face e, într-un fel, greșită, ce-ți rămâne în farfurie?

Text și documentare: Elena Vlădăreanu și Robert Bălan

Cu: Alex Fifea și Lala Mișosniky

Scenografie și visuals: Nona Șerbănescu

Regia: Robert Bălan

——–
2. After show:

a) Tocănița tradițională

După obiceiul tradițional, tocănița tradițională este creată din uniunea naturală dintre praz și ghimbir. Numai o astfel de familie poate crește și educa copii frumoși și drept credincioși cum sunt Usturoiul, Portocala și Turmericul (sau Curcumel, cum este alintat în familie). S-ar putea alătura familiei și nepoții Coriandru, Lapte de cocos și Pui (fără hormoni, că nu e voie cu ei în UE). Dar asta depinde numai de voia celui de jos *, adică regizorul, și de starea sa de spirit la momentul coborârii.

*bucătăria se află la demisol

b) Prăjitura plictiseală

La polul opus, cu o poveste într-adevăr tristă, se află deprimata Prăjitură Plictiseală. Aceasta s-a născut din stările de singurătate sau lipsă de ocupație ale autorului, plămădită fiind doar când ”chef-ul” acționa asemenea unei gospodine veritabile: gătea de plictiseală.

——————————————————————————————
Intrarea: 50 lei include cina gătită de regizorul spectacolului

Rezervări la arte.contemporane@gmail.com / 0721 740 703

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *