Apel participare expoziție cu vânzare:

Colecția de desene #1: Botanica

Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane în parteneriat cu ARTHUB Bucharest organizează la Grădina ARTHUB (str. Gen. Constantin Budișteanu nr. 10 sector 1, București – Sala mică) expoziția sezonieră cu vânzare Colecția de desene #1: Botanica cu durata din 1 februarie până în 28 aprilie 2023 pentru care lansează apel deschis.

Așteptăm lucrări pe tema: BOTANICA.

Ne dorim lucrări figurative, situate oriunde de la supra-realism la hiper-realism. Lucrările abstracte sau decorative vor intra în colecție doar dacă prin elementele vizibile (ritm, motive etc.) poate fi identificată apartenența la tema botanică / vegetală.

Deosebit de ofertantă și de variată cu modele din cele mai vechi neguri ale omenirii și până în prezent, studierea regnului vegetal rămâne una dintre preocupările de bază ale artiștilor de la sămânță la copac, într-o bogăție infinită de sub-teme, de pretexte pentru studiu și cercetare artistică.

Pentru noi demersul este unul experimental, menit să apropie publicul larg de artă prin achiziții pe care și le poate permite, în zona desenului, ilustrației sau a seriilor mici iar tema este una prietenoasă, atrăgătoare și decorativă. Fiecare nouă colecție va avea o temă-liant.

Cum funcționează?

Artistele și artiștii care doresc să participe sunt invitate/invitați să ne trimită un email cu imagini ale lucrării sau lucrărilor propuse (între 1 și maximum 5 imagini). În urma selecției, vor fi invitate/invitați să aducă sau să trimită prin curier nu mai mult de 3 lucrări în format fizic (original sau tipărit) care să parvină la spațiul de expoziție nu mai târziu de 29 ianuarie 2023.

Vă rugăm trimiteți email la arte.contemporane@gmail.com cu:

 • imagini foto după desenele propuse (nu vor fi publicate)
 • o scurtă biografie (nu mai mult de 2 paragrafe)care să conțină anul și locul nașterii, eventuale studii de artă sau alte informații relevante
 • titlul lucrării / lucrărilor
 • dimensiunea lucrării
 • tehnică și tip suport
 • anul realizării
 • preț propus pentru fiecare dintre lucrări

Persoanele care vor fi invitate să aducă sau să trimită lucrările pentru expoziție vor fi rugate să furnizeze până la data transmiterii lucrărilor următoarele informații necesare la întocmirea procesului verbal de predare-primire:

 • CNP și copie buletin
 • Cont bancar (acolo unde nu există, sunt popriri etc., se va menționa plata în numerar)

Lucrările selectate vor fi expuse în spațiul Grădina ARTHUB pe perioada 1 februarie 28 aprilie, într-o broșură la fața locului însoțite de informații și prețuri după cum și pe site-ul de e-commerce al Grădinii.

Prețurile lucrărilor vor fi stabilite de către artiști dar organizatorii își rezervă dreptul de a renegocia sau chiar de a refuza lucrările al căror preț nu este rezonabil, nu este realist, nu respectă așteptările firești dictate de piață în raport cu tehnica, dimensiunea sau gradul de notorietate al persoanei autoare.

Comisioane și taxe

Din prețul de vânzare, vânzătorul va reține aproximativ 30% după cum urmează:

– 15% contribuție pentru ARTHUB Bucharest

– 10% suma necesară acoperirii cheltuielilor de promovare, fotografiere, tipărire, comercializare etc.

Diferența de 75% va fi transmisă persoanelor semnatare prin contract de drepturi de autor din care se va reține la sursă și vira impozit conform legislației în vigoare (aprox. 6%)

Plățile aferente lucrărilor vândute vor fi realizate o singură dată pe lună, între 25 și 30 ale lunii, de trei ori pe parcursul expoziției.

Acolo unde se poate, artistele/artiștii care au vândut lucrări sunt încurajate să înlocuiască lucrarea vândută cu o alta similară ca dimensiuni/tehnică pentru a menține aspectul expoziției până la final. De aceea vor putea fi primite și mai multe lucrări similare de la o singură persoană semnatară chiar dacă nu vor fi expuse pe perete toate simultan.

Cine poate trimite lucrări?

Orice persoană cu studii artistice în derulare sau finalizate sau care practică arta ca formă de asigurare a traiului de cel puțin trei ani.

În principiu nu este un concurs. Vor fi acceptate toate lucrările care respectă criteriile minimale ce țin de temă, aspect etc. impuse de apel dar organizatorii își rezervă dreptul de a refuza lucrări fără a explica motivele lor și fără ca decizia să fie contestată. În fiecare caz vor fi purtate discuții cu persoanele în cauză în încercarea de a rezolva situația fără a respinge lucrarea, dacă acest lucru va fi posibil.

TEHNICI și ASPECT

Așteptăm lucrări realizate în următoarele tehnici:

 • Desen: creion, cărbune, grafit, creioane colorate etc. pe hârtie sau material textil înrămate și protejate cu sticlă/plexiglas
 • Grafică: tuș, peniță, laviu etc, pe hârtie sau material textil înrămate și protejate cu sticlă/plexiglass
 •  Gravură: lino și xilogravură, point seche, aqua forte, aqua tinta, serigrfie, monotipie, orice altă tehnică de serializare, exemplare în maximum 50 de printuri, ediții limitate, exemplare de artist etc.
 • Pictură: acuarelă sau alte tehnici similare exclusiv monocromii sau scheme cromatice sărace similare desenului și lucrări care pot fi înrămate precum desenele cu ramă, passepartout și sticlă.
 • Fotografie (alb-negru sau monocromii) idem înrămate
 • Print în serie mică după ilustrație / artă digitală (deși dacă ponderea artei digitale tinde să o depășească pe cea tradițională vom refuza anumite lucrări)
 • Alte tehnici specifice dezvoltate particular, textile, pictură pe textil, cusătorie, broderie etc cît timp pot fi subordonate unei estetici tipice DESENULUI

Dimensiunile lucrării înrămate nu vor depăși 100 x 100 cm pe niciuna dintre laturi.

Înrămare

Toate lucrările trebuie să fie înrămate. Dacă le aduceți neînrămate le vom înrăma noi doar pe perioada expoziției și prețul ramei va fi adăugat peste prețul furnizat de autor/autoare. Motivul principal este cel al siguranței lucrărilor pe parcursul expoziției în cadrul unui bar unde pot apărea diverse accidente cu lichid, atingeri etc. O lucrare înrămată este în siguranță. De asemenea, clientul o vede în forma sa finală, cum ar arăta acasă pe perete și poate să își facă o idee mai clară.

În cazul unei expediții în afara țării unde rama ar putea reprezenta o problemă, ea va fi exclusă și returnată autoarei/autorului. Cel mai probabil costul ramei va rămâne în prețul lucrării pentru a acoperi livrarea.

În cazul în care lucrările ne sunt expediate prin poștă din țară, ne asumăm noi înrămarea – idem, prețul ramei va fi adăugat peste valoarea finală dată de artist/ă.

Prețuri

Prețurile finale de vânzare se pot situa oriunde între 100 de lei și 2000 de lei pentru o lucrare în funcție de tehnică, dimensiuni, notorietate, unicitate etc.

Vă rugăm să vă asigurați că prețul final de vânzare include și prețul ramei!

Din experiență vă putem spune că se vând mai degrabă lucrări cu prețuri de până la 800 de lei.

Lucrările nevândute

La finalul expoziției lucrările care nu s-au vândut vor fi disponibile între 1 și 15 mai 2023 la Grădina ARTHUB pentru a fi ridicate. Cele care ne-au parvenit prin poștă vor fi trimise prin poștă pe cheltuiala autorilor dacă nu am fost instruiți în alt fel.

După cele 15 zile, lucrările care nu au fost recuperate vor fi livrate artiștilor pe cheltuiala lor prin curier. În cazul celor care nu vor furniza date de contact pentru a le fi transmise lucrările pe cheltuiala lor și nici nu vor veni să le recupereze personal, după 30 de zile de la data încheierii expoziției, lucrările vor fi considerate donate către Grădina ARTHUB care va proceda la valorificarea lor ulterioară.

La primirea lucrărilor se va semna un proces verbal de predare-primire unde se va specifica și prețul de vânzare al lucrării și datele de contact pentru returnarea lucrărilor la final în caz că ele nu sunt recuperate de artiști.

Artiștii trebuie să vină să le recupereze fără a mai fi sunați personal după data de 1 mai.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *