Pachetul de membru activ în comunitate

Dacă vrei să te alături unei comunități de artiști și  profesioniști în cultură, să-ți valorifici creativitatea,  să dialoghezi cu colegi implicați și deschiși și să-ți expui proiectele într-un spațiu cultural ofertant,   atunci aici este locul tău.

Ca membru activ în comunitate beneficiezi de întreg  potențialul proiectului  ARTHUB: oamenii, spațiul, experiența, deschiderea culturală.  


Beneficii

 1. Acces nelimitat 24/7 la spațiile comune de lucru ale ARTHUB și dependințe
 2. Posibilitatea rezervării 4 ore / lună a unui spațiu de întâlnire la parter sau la etajul 1
 3. Internet wireless
 4. Posibilitatea depozitării unor materiale de lucru / obiecte necesare lucrului ce pot
  încăpea într-un dulap standard cu posibilitatea închirierii unui dulap suplimentar.
 5. Posibilitatea stocării unui număr limitat de lucrări în rastelurile comune. Se va decide
  ulterior volumul.
 6. Profil specific cu fotografie, descriere și portofoliu pe site, pagina facebook
 7. Posibilitatea organizării unui eveniment cultural* de altă factură decât expoziție o dată pe lună cu rezervare prealabilă.
 8. Posibilitatea organizării unei expoziții** pe an cu durata între 10 și 30 de zile (în funcție de disponibilitatea spațiului, la parterul ARTHUB Theodor Aman sau în alt spațiu al clădirii (gang, demisol, casa scării etc.) Opțiunea este valabilă pentru expoziții personale sau de grup la cerere.
 9. Participarea gratuită la evenimentele organizate de ARTHUB de tipul târg, ateliere
  deschise, tururi ghidate etc.
 10. Prioritate față de membrii basic pentru orice rezervare sau beneficiu din partea hubului.
 11. Posibilitatea de a achita parțial, la cerere, sume restante către ARTHUB prin ore de lucru sau acțiuni în proiecte ale hubului cu finanțări externe

Îndatoriri

 1. Plata taxei de înscriere în comunitate de 100 de euro. Aceasta se va returna
  membrilor la încheierea calității de membru în cazul în care aceasta survine la mai mult de un an de la adeziune.
 2. Plata cotizației lunare de membru în valoare fixă de 100 euro / lună până la data de 10 ale lunii pentru fiecare lună.
 3. Participarea activă la viața comunității prin acțiuni ce vor fi detaliate în adeziunea de membru.
 4. Participarea la ședința lunară a colectivului.
 5. Opțional, participarea la evenimente de socializare în cadrul hubului.
 6. Efectuarea unui număr de 8 ore de muncă calificată lunar în folosul comunității ARTHUB.

Calitatea de Membru activ al comunității se acordă la cerere exprimată în scris prin adeziunea de membru în urma unei analize din partea consiliului artistic al ARTHUB. Membrii implicați ai ARTHUB trebuie să respecte statutul organizatoric și regulile conviețuirii și conlucrării la fel ca toți membrii.

La intrarea în comunitate, noii membri pot opta pentru calitatea de Membru activ dar aceasta se poate acorda de la una la trei luni în cazul unor artiști al căror portofoliu este în construcție.
Calitatea de membru al comunității ARTHUB nu este condiționată de deținerea unui atelier în ARTHUB. Se poate aplica și membrilor la distanță. Totuși, reciproca nu este valabilă. Nimeni nu poate deține un spațiu individual în ARTHUB fără să fie membru sau membru activ.

Cotizație lunară: 100 euro

*Prin eveniment cultural se înțelege un eveniment cu conținut artistic sau științific de tipul conferință, dezbatere, artist talk, masă rotundă, curs, prelegere, proiecție de film, spectacol de teatru, spectacol de teatru pentru copii, performance, concert, lansare de carte, lectură etc.

** Solicitarea rezervării se va realiza cu cel puțin 6 luni înainte de data solicitării pentru a permite impunerea unei preferințe de dată sau cel puțin 60 de zile înaintea datei pentru intervale disponibile – așa cum sunt.
La solicitarea rezervării se vor specifica: titlul expoziției, numele curatorului și/sau
statement-ul expoziției. Consiliul ARTHUB are dreptul de a refuza propuneri
expoziționale incompatibile cu criteriile valorice ale centrului cultural dar având în vedere că statutul de membru activ este unul curatoriat deja, această ipoteză este puțin probabilă