6 ani de ARTHUB – comunicat de presă

+ agenda culturală pe luna martie

În luna martie a acestui an se împlinesc 6 ani de când Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane a inițiat proiectul ARTHUB în sprijinul comunității artistice bucureștene. Deși acum funcționează în cel de-al treilea sediu – pe Str. Pictor Theodor Aman nr.38 –  scopul proiectului a rămas aceleași ca și în 2013, acela de a veni în întâmpinarea artiștilor și profesioniștilor din artă cu resurse utilizate în comun. Pe parcursul celor 6 ani, echipa ARTHUB Bucharest a organizat dezbateri, expoziții, cursuri, ateliere, lansări de cărți și publicații, spectacole de teatru sau performance și uneori concerte, zeci de ocazii pentru ca publicul să se întâlnească cu arta contemporană.

ARTHUB Bucharest dorește să mulțumească tuturor celor care prin munca lor, de cele mai multe ori voluntară, au făcut ca acest proiect să reziste și să ajungă la maturitate după cum și tuturor celor care ne-au susținut activitatea prin contribuții sau pur și simplu prin prezența la evenimente.  Pe toți cei care se recunosc în descriere și nu numai, îi invităm sâmbătă, 22 martie 2019, de la ora 21.00 la ARTHUB pentru petrecerea de 6 ani. Tortul este din partea casei iar muzica poartă amprenta inegalabilei Paula Dunker.

Odată cu venirea primăverii ARTHUB deschide și sesiunea educațională 2019 cu ateliere pentru copii, adulți și întreaga familie. În luna martie demarează:

”Dimineața Creativă” – atelier de păpuși și artă pentru întreaga familie. Detalii și înscrieri aici.

“Tati, hai la joacă!” – atelier de imaginat pentru tătici și pici – cu Ana Crăciun Lambru

“Mami, hai la joacă!” – atelier de imaginat pentru mămici și pici – cu Ana Crăciun Lambru

”Keep Calm and Be Creative” – curs pentru adulți cu cinci ateliere de creativitate prin tehnici artistice și performative. Detalii și înscrieri aici:

În perioada 23 februarie – 8 martie ARTHUB sărbătorește iubirea și primăvara printr-o ediție extinsă a târgului de artă, decorațiuni și cadouri Ecleraj Boutique editia #3: Spring Love. Vă asteaptă cele mai delicate si frumoase mărtisoare, realizate manual de artisti romani, dar si obiecte si bijuterii de autor create în diferite tehnici.

Artiști participanți la târg: Adrianart, Alemar Bijoux, Andreia Martinescu, CDV Delia Fashion, Cufărul Mariei, Curcubeul crosetat, Drop of nature, Elena Răducu, Fetru fermecat, Florart Boutique, Istoriato – The Alchemy of Dreams, Joyelry by Cătălina Moraru, La Boutique d’art, La Maison M, Soapte urbane, The Room ShowRoom.

Programul de intrare la târg va fi 12:00-21:00 în fiecare zi de weekend și 17:00-19:00 în zilele săptămânii. Intrarea la târg este liberă, donații încurajate.

Programul ARTHUB Bucharest pentru următoarea perioadă este:

28 februarie ora:19:00

Identic Natural, azi gătește regizorul! De Robert Bălan cu Alex Fifea și Lala Misosniki, scenariu Elena Vlădăreanu, vizual și scenografie Nona Șerbănescu

Într-o formulă mai puțin convențională, cu regizorul în rol de bucătar. Robert Bălan ne pregătește un spectacol și pune în scenă o tocăniță în primul performance dintr-o serie în care artiștii implicați în proiect vor găti pentru spectatori.

Intrarea 60 lei include și cina alături de echipa spectacolului

Vineri, 1 martie ora:19:00

Special cu ocazia Mărțișorului, am planificat un spectacol mai mult dulce decât amar:

Nenumitul Edi Cârlan doar cu Eduard Cîrlan, text și regie Alexandru Unguru, scenografie Cristian Stănoiu, asistent regie Natalia Cebanu

Voci: Alexandra Laura Badea, Amalia Ciolan, Bogdan Costea, Monica Ciută, Silviu Debu, Costin Dogioiu, Silviu Fleșner, Miruna Herovanu, Ionuț Niculae, Dragoș Olaru, Ionuț Oprea, Alexandru Unguru.

Bilet: 30 lei

Vineri, 8 martie ora: 19:00

La mulți ani  și cu ocazia Zilei Femeii, propunem un performance interactiv unic de/cu Robert Bălan, primul din trilogia semnată de regizor în cadrul ”ARTHUB imersiv – stagiunea de dramaturgie contemporană”, proiectu co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Performance-ul își propune să exploreze felul în care tehnologia contaminează și modifică felul în care comunicăm și interacționăm și utilizează diverse mijloace tehnologice în cadrul proceselor creative și performative.

Intrare liberă – numai în baza rezervării la arte.contemporane@gmail.com

Vineri, 15 martie ora:19:00

Domnia celor 100 de zile de/cu Rucsandra Pop, lectură performativă

Rucsandra Pop este povestitoare, antropolog, dramaturg și animal urban. Pe 15 martie vine la ARTHUB alături de invitați surpriză să citească în premieră nuvela Domnia celor 100 de zile într-o formulă performativă cu sound track special. Veniturile din vânzarea biletelor sunt donate către ARTHUB pentru susținerea centrului cultural.

Bilet: 30 lei

Vineri, 22 martie

21:00 ARTHUB împlinește 7 ani

Petrecere surpriză pentru ARTHUB: concert #Fluid și mix PaulaDunker

Intrarea este liberă dar donațiile sunt încurajate și merg către continuarea activității ARTHUB și investiții în utilarea spațiului.

Programul  ARTHUB, teatru pentru copii, continuă și în luna martie cu spectacole programate în fiecare duminică. Pentru a veni la teatru este nevoie de rezervare. Detalii despre toate spectacolele aici.

24 Februarie

17:00  Muzicanții din Bremen – Regia Ioana Petre. Cu Răzvan Valentin Ropotan, Victoria Radu, Ruxandra Coman, Robert Neagoe

Duminica 3 Martie

17:00  E Ora de Păpuși  – Spectacolul familiei  – cu Ana Crăciun Lambru

Duminica 10 Martie

17:00 –  Elefănțelul Curios  – Teatru de Umbre cu Ruxandra Coman și Loredana Mitruț

Duminica 17 Martie

17:00 Povești de la Începutul Lumii – Teatru de Umbre cu Ruxandra Coman și Loredana Mitruț

Duminica 24 Martie

17:00 Văd și Aud  – Spectacol pentru copii 0-3 ani – cu Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman

Duminica 31 Martie

17:00 Inchide ochii ca sa vezi mai bine – Spectacol cu păpuși pentru copii 3+

 dupa un text de Dumitru Radu Popa – cu Oana Popa și Ana Crăciun Lambru

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *